Ljeto na Jahorini

By ReDvJah
4 Jula, 2023

Eksplozija avanture očekuje vas u do sada najsadržajnijoj ljetnjoj sezoni na Jahorini. Netaknuta priroda i obilje novih sadržaja samo čekaju da ih istražite. Spremite se za spektakularno iskustvo koje će probuditi sva vaša čula. Sezona počinje u četvrtak 29. juna i od tada će sve ljetnje atrakcije biti puštene u pogon.

Ovo ljeto donosi bezbroj mogućnosti za uživanje u prirodi. Prošetajte kroz guste šumske staze i udahnite svježinu zelenila koje vas okružuje. Planina je ovog ljeta vaša pozornica za pustolovinu.

Jahorina se može pohvaliti već poznatim planinskim bobom koji se nalazi u sklopu „OLIMP“ parka  2,5km dužine koji je jedan od 10 najvećih u cijeloj Evropi. Polaz boba je u neposrednoj blizini velikog jezera na vrhu planine i restorana koji je smješten na najljepšoj poziciji na Jahorini, odakle se može uživati u vidikovcima i pogledu ka planinskim ljepotama. Jezero je ambijentalno uređeno sa novim stazama za šetnju, klupama i molom. Za sve posjetioce će biti na raspolaganju biti i Xreycer, tjubing, nezamjenljiva panoramska vožnja žičarom Poljice, kao i sportski kutak sa terenima, bike staza i staze za hajking – staza ljubavi, staza zdravlja i sportska staza, u rasponu od 2,5km do 13 km.

Nova sezona donosi i mnoštvo novih sadržaja za sve uzraste. Od velikih atrakcija jedinstvenih na prostoru Evrope još izdvajamo:

Tower, Loopster, SkyDive, Butterfly, NauticJet, ZipLine – svaka od ovih atrakcija uz planinski bob dio je ponude fatastičnog „OLIMP“ parka i predstavlja savršen izvor adrenalina bez obzira na starosnu dob korisnika.

Off Road Karting – Ova jedinstvena ponuda nosi ne samo titulu kraljice u adrenalinskoj ponudi aktivnosti, no i prvenca u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Off Road Karting često nosi i naziv Cross Karting, a riječ je o kartingu u kojem učesnici koriste kartove posebno prilagođene travnatoj, zemljanoj i pješčanoj podlozi, sigurnosno u potpunosti opremljeni u skladu sa istom, kao i vozači, koji su u toku vožnje obavezni nositi zaštitne kacige i rukavice. Ova sjajna 350 metara duga Off Road karting staza  opremljena je svjetlosnim i zvučnim signalima, te potrebnom signalizacijom, za sve odrasle i djecu čija je donja starosna granica 11 godina.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u velikom broju događaja od kojih izdvajamo najspektakularnije trail takmičenje u regionu JUT, koje će se održati u termini 22. i 23. jula 2023. godine , i tada će kroz cilj proći učesnici: ULTRA, MAXI, MIDI I MINI TRKE, dok ćemo 10 najboljih učesnika ULTRA trke i 5 najboljih učesnika MAXI trke ugostiti još jednom na MASTERS trci, 30. septembra, u kojoj će na njeni trkači boriti za spektakularnu nagradu- AUTOMOBIL!

Jahorina će u avgustu biti centar modnih dešavanja, upravo na našoj planini održaće se Fashion Weekend Jahorina u sklopu Sarajevo Film Festivala od 17.-20.08. Takođe, važno je najaviti i Summer English Camp od 22. do 30.08, kao I umetničku koloniju HUB Jahorina koja će okupiti veliki broj umetnika u period od  10. Do 20.09.

Ljeto na Jahorini je nezaboravno iskustvo koje će vam otkriti skrivene ljepote prirode i pružiti vam neponovljive trenutke. Bez obzira jeste li avanturista ili hedonista, ovdje ćete dobiti i svoju dozu adrenalina, ali i savršen odmor.

Okupite svoje prijatelje i ponesite dobro raspoloženje, jer ljeto je rezervisano za planinu!

Close
Close